25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljOdolbaşa, acuzat de fals

Odolbaşa, acuzat de fals

Fosta conducere locală a PNG îl acuză pe vicepreşedintele consiliului judeţean, Victor Odolbaşa, că a falsificat semnătura preşedintelui Gigi Becali într-o decizie prin care biroul politic de la judeţ a fost dizolvat. Ex-penegiştii susţin că aşa-zisa decizie a fost transmisă prin fax chiar din biroul de la CJ al vicelui.

 

Ex-penegiştii de la judeţ şi municipiu susţin că declaraţiile venite de la liderii de la centru potrivit cărora conducerea birourilor judeţean şi municipal de la Dolj au fost dizolvate încă din 17 ianuarie sunt pure invenţii, atâta timp cât la sediu nu a venit nici o astfel de decizie din partea conducerii centrale. În apărarea lor, foştii lideri ai PNG au adus ieri comunicatul de presă prin care biroul central al PNG a anunţat demiterea şefilor celor două filiale, publicat pe site-ul partidului abia pe 25 ianuarie. Potrivit fostului preşedinte al PNG Dolj, Marius Deca, o decizie în acest sens purtând semnătura liderului Gigi Becali a venit la sediul formaţiunii abia pe 23 ianuarie, ziua în care membrii birourilor politice şi-au anunţat demisia din partid, de la un număr de fax din biroul vicepreşedintelui consiliului judeţean, Victor Odolbaşa, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte la PSD Dolj. Marius Deca a declarat ieri faptul că semnătura lui Gigi Becali de pe document este autentică, dat fiind faptul că hârtia a fost trimisă de la consiliul judeţean.

„Decizia lor survine ulterior anunţului de a ne da demisia. Pe 23, în ziua conferinţei de presă, am primit un fax cu decizia de dizolvare a Birourilor de la numărul vicepreşedintelui tehnic al consiliului judeţean. Nu ştiu dacă e semnătura preşedintelui Becali. Punem la îndoială acest lucru, dat fiind faptul că a fost dat de la Consiliul Judeţean Dolj“, a spus Deca. Acesta a adăugat că în această săptămână ex-penegiştii sunt hotărâţi să facă plângere penală împotriva celor care i-au denigrat şi vor cere şi daune morale.

Vicele, acuzat că a aburit şefii PNG cu nume sonore

Ex-penegiştii au revenit ieri şi asupra afirmaţiilor, conform cărora vicele Odolbaşa ar fi sponsorizat prin două firme „prietene“ campania PNG în Dolj, adăugând că suma cu care a contribuit Odolbaşa prin cele două firme se ridică la 5.500 de lei, cu mult sub cele 20.000 pe care vicele de la CJ le-ar fi promis conducerii centrale. Potrivit ex-penegiştilor, printre promisiunile lui Odolbaşa făcute conducerii centrale s-a numărat şi aducerea în partid a unor nume sonore din politica doljeană, precum actualul consilier local Elena Şerbănoiu, consilierul judeţean Gheorghe Danieliuc sau actualul vicepreşedinte PNL Dolj, Ion Groza.

Reamintim faptul că imediat după ce ex-penegiştii şi-au anunţat săptămâna trecută demisia din partid şi plecarea la PNL, conducerea centrală a PNG a remis un comunicat de presă prin care infirma faptul că la sediul filialei doljene ar fi fost înregistrată vreo demisie. În acelaşi comunicat se arăta faptul că în încercarea de a-şi face publicitate, ex-penegiştii „denaturează cras realitatea“.

Odolbaşa: Faxul nu e de la consiliu

Deşi Odolbaşa a negat săptămâna trecută că ar avea vreo legătură cu PNG, preşedintele PNG, Gigi Becali, a afirmat vineri într-o intervenţie televizată că l-a numit pe vicele de la CJ preşedinte PNG la Dolj. Contactat telefonic pentru a-şi exprima un punct de vedere în legătură cu acuzaţiile ex-penegiştilor, Odolbaşa a declarat ieri că numărul de fax de la care a fost trimisă decizia invocată de fosta conducere PNG de la Dolj nu apaţine consiliului judeţean şi că va lămuri totul într-o conferinţă de presă.

„Vă pot spune sigur că acest număr de fax nu este al consiliului judeţean. Cât despre toată chestiunea cu PNG, voi face o conferinţă de presă în care voi lămuri lucrurile“, a spus Odolbaşa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII